Cursussen & Opleidingen

Academie Raja Yoga geeft zowel doorlopende cursussen, masterclasses in Raja Yoga als volledige opleidingen tot docent, meester en grootmeester in Raja Yoga.

Alle opleidingen worden ONLINE gegeven, afgewisseld met persoonlijke contact-lessen in Nieuwegein.

Bekijk ons unieke aanbod en inhoud van opleidingen, cursussen, workshops, masterclasses, mindfulness en nog veel meer. in de oorspronkelijke (klassieke) Yoga. Voor ieder wat wils op spiritueel gebied! 

De Stichting is een door SYN erkend opleidingsinstituut en geacrediteerd door Samenwerkende Yogadocenten Nederland (en Benelux). Dat betekent dat al haar opleidingen en (gast)docenten erkend zijn.

 

Cursussen

19.30- 21.00 uur Cursus Mindfulness Therapie voor mannen ONLINE
De cursus Mindfulness ONLINE, is speciaal voor mannen, draagt een therapeutisch karakter en is gebaseerd op Mindfulness Original Based Approach (MOBA). De cursus wordt verzorgd door grootmeester Klaas Stuive en zoals gezegd in bijzonder bestemd voor mannen. Mindfulness of achtzaamheid vindt zijn oorsprong in de klassieke Yoga en Boeddhisme. Het vormt een onderdeel van het achtvoudig Yogapad van Patanjali. Mindfulness wordt al duizenden jaren toegepast vanuit de Himalayatraditie en is door Zenmeester Thich Nhat Hanh weer populair gemaakt. Inschrijving voor minimaal 10 lessen. Tussentijds instroming is dus mogelijk.
10.30 - 12.00 uur Mindfulness Senioren+ NU ONLINE
Oud politieofficier en Grootmeester Klaas Stuive heeft het initiatief genomen om overdag te starten met een doorlopende cursus Mindfulness voor 50+ers in het opleidingscentrum van Stichting Raja Yoga Nederland, Schouwstede 1 in Nieuwegein. Vanwege corona virus gaan we online via skype.
Cursus Mindfulness voor kinderen Online
Er vindt altijd een voorgesprek plaats met ouders van het kind. Tijdstip in overleg vast te stellen.

Waarom Mindfulness voor kinderen?
In onze moderne maatschappij worden steeds hogere eisen gesteld aan kinderen. We zien dan ook dat sommige kinderen moeite mee hebben om zich aan te passen. Ze worden onzeker en raken in stress. Dat kan zich uiten in gedrags- en/of cognitieve problemen op school en/of thuis. Een vicieuze cirkel die met Mindfulness te doorbreken is, in het belang van een gezonde geestelijke groei van ‘ons’ kind.

Vooral kinderen tussen 6 en 12 jaar kunnen daar erg onder lijden. Juist in deze leeftijdsgroep is het van belang om hen weer vertrouwen te geven in zich zelf en een stevige basis te geven om verder te gaan.

Mindfulness kan kinderen daarbij helpen. Door bepaald gedrag en/of omstandigheid te herkennen, te erkennen en zich zelf vanuit rust te accepteren, krijgen kinderen een steeds groter vertrouwen in henzelf. Dat vertrouwen stelt hen ook weer in staat om meer geconcentreerd kennis op te nemen op school en thuis. Leren wordt steeds leuker en makkelijker!
Kennismaking Raja Yoga Online
Voor geïnteresseerde mensen, die in zicht willen krijgen in Raja Yoga en dat ook willen ervaren, verzorgen we graag een kennismaking over Raja Yoga. Maximaal 5 lessen op een vast moment. De kosten zijn 20 euro per les. Voor geïnteresseerde mensen verzorgen we graag een introductie over Raja Yoga.. In een sessie van bijvoorbeeld 2½ uur krijg je op een luchtige manier inzicht in de acht stappen van Raja Yoga. Praktische oefeningen, theorie en discussie worden daarbij afgewisseld. De introductiecursus wordt gegeven door Grootmeester Klaas Stuive.

Geen voorkennis vereist.

» Meer cursussen

Opleidingen

19.30 - 21.30 uur Basisopleiding Raja Yoga Online
Basisopleiding Yoga met aandacht voor praktische en theoretische verdieping van de Klassieke Yogatechnieken. Tevens wordt in deze basisopleiding stilgestaan bij het integreren van de klassieke Yoga in het dagelijks leven. Start bij voldoende deelname.
19.30 - 22.00 uur Docentenopleiding Klassieke (Raja) Yoga Online
Erkend docentschap in de (klassieke) Raja Yoga volgens de eeuwenoude Himalaya-traditie. Voor deelname aan deze opleiding is een basisopleiding Yoga (of vergelijkbaar) gewenst. Tussentijdse instroming mogelijk. Studiegids is opvraagbaar. De opleiding (ONLINE) wordt gehouden op de maandagavond m.u.v. de vakanties.
10.00 - 13.00 uur Meesteropleiding Raja Yoga Online
Meesterschap in Raja Yoga volgens eeuwenoude traditie. Het geeft u de bevoegdheid om docenten te mogen opleiden. U ontvangt een erkende titel van 'Yogameester'. Tussentijdse instroming is mogelijk. Vraag een intakegesprek aan. Start 8 september 2019. Tussentijdse instroming mogelijk.
10.00 - 13.00 uur Grootmeesteropleiding in Raja Yoga Online
De Academie Raja Yoga Nederland biedt u de mogelijkheid een grootmeester-opleiding in 'Universele Yogawetenschap' On-line te volgen. Na behalen van deze opleiding bent u bevoegd om masteropleidingen te mogen geven. Deze in Nederland unieke opleiding is erkend door samenwerkende Yogadocenten Nederland-Benelux (SYN). Voorwaarde deelname: docentenopleiding en/of instemming Klaas Stuive. Start bij voldoende belangstelling.

» Meer opleidingen

Workshops

NIEUW Masterclass: Yoga Wetenschappen
Masterclass Yoga Wetenschappen met een praktisch karakter vindt plaats in 8 colleges van 3 uur ( op de derde zondag van de maand. Start zondag 15 september (iedere derde zondag van de maand van 10.00 - 13.00 uur) Locatie Opleiding-centrum, Schouwstede 1d in Nieuwegein. Eigen parkeerplaats aanwezig. Deze Masterclass wordt geleid door de bekende Grootmeester in Yoga Klaas Stuive MCM, onder andere geïnitieerd in de Himalayatraditie. U kunt u inschrijven via de site. Geadviseerd wordt alle 8 colleges te volgen. Minimale deelname 4 colleges.

» Meer workshops

Zoeken

Geef een zoekopdracht

Agenda


Grote kalender weergeven

Laatste Tweets

Volg ons @RajaYogaNieuws