Cursussen & Opleidingen

Stichting Raja Yoga Nederland geeft zowel doorlopende cursussen, masterclasses in Raja Yoga als volledige opleidingen tot docent en meester in Raja Yoga.

Alle opleidingen worden on-line aangeboden

Bekijk ons unieke aanbod en inhoud van opleidingen, cursussen, workshops, masterclasses, mindfulness voor ouderen en bijscholingen  in de oorspronkelijke (klassieke) Yoga. Voor ieder wat wils op spiritueel gebied! 

De Stichting is een door SYN erkend opleidingsinstituut en geacrediteerd door Samenwerkende Yogadocenten Nederland (en Benelux). Dat betekent dat al haar opleidingen erkend zijn, evenals haar docenten.

 

Cursussen

19.30- 21.00 uur Cursus Mindfulness Therapie voor mannen ONLINE
De cursus Mindfulness ONLINE, is speciaal voor mannen, draagt een therapeutisch karakter en is gebaseerd op Mindfulness Original Based Approach (MOBA). De cursus wordt verzorgd door grootmeester Klaas Stuive en zoals gezegd in bijzonder bestemd voor mannen. Mindfulness of achtzaamheid vindt zijn oorsprong in de klassieke Yoga en Boeddhisme. Het vormt een onderdeel van het achtvoudig Yogapad van Patanjali. Mindfulness wordt al duizenden jaren toegepast vanuit de Himalayatraditie en is door Zenmeester Thich Nhat Hanh weer populair gemaakt. Inschrijving voor minimaal 10 lessen. Tussentijds instroming is dus mogelijk.
10.30 - 12.00 uur Mindfulness Senioren+ NU ONLINE
Oud politieofficier en Grootmeester Klaas Stuive heeft het initiatief genomen om overdag te starten met een doorlopende cursus Mindfulness voor 50+ers in het opleidingscentrum van Stichting Raja Yoga Nederland, Schouwstede 1 in Nieuwegein. Vanwege corona virus gaan we online via skype.
08.45 - 10.00 uur Hatha Yoga
Heerlijk om op de maandagochtend Hatha Yoga te beoefenen als start van een nieuwe week. Iedere maandag om 08.45 uur gaan we vanaf nu ONLINE. Schrijf je nu in. We werken met een 10-strippenkaart. Dus je hoeft niet iedere week! Je kunt direct instromen,
Cursus Mindfulness Therapie voor vrouwen in overgang
NIEUW:
Cursus Mindfulness Therapie voor vrouwen in en na de overgang. Deze cursus Mindfulness draagt een therapeutisch karakter en is gebaseerd op Mindfulness Original Based Approach (MOBA). De cursus wordt verzorgd door Anne Stuive (Yogameester). We werken met een strippenkaart van minimaal 10 strippen.

» Meer cursussen

Opleidingen

19.30 - 21.30 uur Basisopleiding Raja Yoga Online
Basisopleiding Yoga met aandacht voor praktische en theoretische verdieping van de Klassieke Yogatechnieken. Tevens wordt in deze basisopleiding stilgestaan bij het integreren van de klassieke Yoga in het dagelijks leven. Start bij voldoende deelname.
19.30 - 22.00 uur Docentenopleiding Klassieke (Raja) Yoga Online
Erkend docentschap in de (klassieke) Raja Yoga volgens de eeuwenoude Himalaya-traditie. Voor deelname aan deze opleiding is een basisopleiding Yoga (of vergelijkbaar) gewenst. Tussentijdse instroming mogelijk. Studiegids is opvraagbaar. De opleiding (ONLINE) wordt gehouden op de maandagavond en vrijdagochtend, m.u.v. vakanties
10.00 - 13.00 uur Meesteropleiding Raja Yoga Online
Meesterschap in Raja Yoga volgens eeuwenoude traditie. Het geeft u de bevoegdheid om docenten te mogen opleiden. U ontvangt een erkende titel van 'Yogameester'. Tussentijdse instroming is mogelijk. Vraag een intakegesprek aan. Start 8 september 2019. Tussentijdse instroming mogelijk.
10.00 - 13.00 uur Grootmeesteropleiding in Raja Yoga
De Stichting Raja Yoga Nederland biedt u de mogelijkheid een grootmeester-opleiding in 'Universele Yogawetenschap' te volgen. Na behalen van deze opleiding bent u bevoegd om meesteropleidingen te mogen geven. Deze in Nederland unieke opleiding is erkend door samenwerkende Yogadocenten Nederland-Benelux (SYN). Voorwaarde deelname: docentenopleiding en/of instemming Klaas Stuive. Start bij voldoende belangstelling.

» Meer opleidingen

Workshops

NIEUW Masterclass: Yoga Wetenschappen
Masterclass Yoga Wetenschappen met een praktisch karakter vindt plaats in 8 colleges van 3 uur ( op de derde zondag van de maand. Start zondag 15 september (iedere derde zondag van de maand van 10.00 - 13.00 uur) Locatie Opleiding-centrum, Schouwstede 1d in Nieuwegein. Eigen parkeerplaats aanwezig. Deze Masterclass wordt geleid door de bekende Grootmeester in Yoga Klaas Stuive MCM, onder andere geïnitieerd in de Himalayatraditie. U kunt u inschrijven via de site. Geadviseerd wordt alle 8 colleges te volgen. Minimale deelname 4 colleges.
NIEUW Masterclass: Restorative Yoga
Restorative (helende) Yoga is een therapeutisch Yogavorm om vooral langdurige lichamelijke klachten te verhelpen. Maar ook geschikt voor mensen die zich meer willen leren om te ontspannen. Door ontspanning te combineren met ademhaling, rug-houdingen en met gebruik van fysieke hulpmiddelen komen blokkades los en gaat het herstellend vermogen van het lichaam werken. Bij voldoende belangstelling wordt deze workshop in 2020 gepland.
Stiltedag
Op zaterdag 22 februari organiseren SYN en Stichting Raja Yoga Nederland een Stiltedag van 09.00-16.00 uur. De dag vindt plaats in Nieuwegein, Opleidingscentrum van de Stichting, Schouwstede 1 D. De kosten bedragen 25 euro, inclusief Lunch en drinken. Inschrijving via SYN of via deze site. Graag vooraf entree overmaken.

» Meer workshops