Lesmethode

Stichting Raja Yoga Nederland voldoet met haar opleidingen aan de normen die de International Yoga Federation (IYF) aan opleidingen stelt. Daarnaast worden de klassieke normen gehanteerd vanuit de Raja Yoga.

Al onze opleidingen worden on-line gegeven, afgewissels met persoonlijke contact-lessen op locatie in Nieuwegein.

Opleidingen & Cursussen & Workshops

Stichting Raja Yoga Nederland organiseert zowel de basisopleiding in Raja Yoga als de volledige opleidingen tot docent, meester en grootmeester in de Raja Yoga, Daarnaast ook de opleiding tot trainer Mindfulness en (nieuw) de opleiding tot Yogatherapeut. Verder organiseert de stichting aanvullende en verdiepende cursussen en workshops in de klassieke Yoga. Hoofd-docent is de landelijk bekende Yoga all-round Yogameester Klaas Stuive MCM. Hij was 16 jaar voorzitter van de branchevereniging Samenwerkende Yogadocenten Nederland (SYN). Hij heeft vele publicaties over klassieke Yoga op zijn naam staan en voor de Stichting ontwikkelde hij eigen studieboeken.

Opleidingen aanbod

Men kan Yoga-ervaring in de beoefening van Raja Yoga opdoen in de Basisopleiding, waarbij de nadruk ligt op een brede orientatie op de Yogatechnieken en het integreren van Raja Yoga in het dagelijks leven. Nieuw is de Basisopleiding specifiek gericht op Hatha Yoga, waarin vooral de Asana's en Hatha Yoga technieken worden aangereikt. Verder is er de driejarige Docentenopleiding (indien Basisopleiding is gevolgd), waarbij de studenten didactische vaardigheden krijgen aangereikt voor het lesgeven volgens eeuwenoude traditie. Uiteindelijk kan, na afronding van de Docentenopleiding, een Meester- en een Grootmeesteropleiding gevolgd worden. Ten slotte geven wij een opleiding tot Trainer Mindfulness, gebaseerd op MOBA(c)  (Mindfulness Original Based Approach) en opleiding tot Yogatherapeut.

Lesmethode

Onze lesmethode is gebaseerd op de oeroude leerling, gezel en meesterschap benadering. Van belang daarbij is dat Yoga een ervaringswetenschap is, die verder gaat dan mentale kennis. De zogeheten Guru-Sadhaka relatie (leraar-leerling) is essentieel in de klassieke Yoga. De Academie volgt daarin de Himalaya-traditie. De opleidingen in klassieke Yoga en Hatha Yoga vinden carousel-gewijze plaats. Dat betekent dat u op ieder moment kunt starten met deze opleidingen. 

Cursusaanbod

We bieden de volgense cursussen aan: Cursus Mindfulnesstherapie voor mannen en Mindfulness voor vrouwen in de overgang, Mindfulness voor 50 plussers, Hatha Yoga in de ochtend, Cursus Mindfulness voor Kinderen, Basiscursus Sanskriet, Basiscursus Massage, Basiscursus Ayur Veda en Bedrijfsyoga (* indien voldoende belangstelling).

Workshop aanbod

We bieden de volgende workshops aan: workshops Verborgen Yogawetenschap, Wetenschap van Pranayama en  Upanishads. Naast de masterclasses geven wij een verdiepende inzicht in de wijsheids filosofie en de Yogatechnieken. Ze worden gegeven door grootmeester Kaas Stuive MCM en evt. Gastdocenten.

Gratis proeflessen

U kunt bij ons gratis een proefles volgen om te bezien of de geadviseerde Yogavorm u aanspreekt.

 

Zoeken

Geef een zoekopdracht

Agenda


Grote kalender weergeven

Laatste Tweets

Volg ons @RajaYogaNieuws