U vindt hier een overzicht van al onze yoga opleidingen. Onze yoga opleidingen vinden plaats in ons Opleidingscentrum in Nieuwegein.

Vorige pagina | Overzicht

10.00 - 12. 30 uur Meesteropleiding Raja Yoga

Docent(en)
Klaas Stuive

Toelichting

Met de 'Meesteropleiding' (HBO-niveau) wordt een eerste meestergraad (Yogacharya) verkregen in de klassieke Yoga en daarmee de bevoegdheid om zelf docenten op te mogen leiden. Voor deelname aan deze opleiding is de Docentenopleiding of een vergelijkbare opleiding elders voorwaarde tot deelname. Er vindt een verdieping plaats van de Klassieke Yoga op het gebied van de Yoga-technieken, Geheime Leer, Esoterische Kosmologie, Universele Psychologie, Upanishads (o.a. Anugita), Brahma Sutra's, Asthavakra Samhitha, Indiase filosofie, Sanskriet, etc. De opleiding is erkend door de vereniging SYN en voldoet aan de eisen uit hun opleidingsplan.

De opleiding wordt gegeven in cycli van 3 jaar. Men kan op ieder moment instromen. De lessen vinden wekelijks plaats op zaterdagochtend van 10:00 - 13:00 uur, met uitzondering van de schoolvakanties. Start 3 september 2016. Tussentijdse instroming is mogelijk.
 
Verdeling onderwerpen over 3 jaar (wijzigingen voorbehouden):
 
1. Yogatechnieken ( Hatha Yoga Pradipika, Siva Samhitha, Gheranda Samhitha),  Geheime leer (Kosmische en Menselijke Evolutieleer)
 
2. Subtiele Anatomie, Subtiele Psychologie, Subtiele Geneeskunde
 
3. Indiase filosofie, Brahma Sutra’s (3 delen), Asthavakra Samhitha (1 deel), Upanishads (o.a. Anu Gita), Siva Sutra's deel I en II.

Bijzondere aandacht wordt in dit opleidingsjaar o.a. besteed aan de Indiase Filsofie, Upanishads, Asthavakra Samhitha, welke door grootmeester Klaas Stuive zijn vertaald uit het Sanskriet in het Nederlands.

Bij interesse kan een studiegids worden toegezonden.

 

Lesschema

In principe 40 weken per jaar. Een les duurt  ruim 2 1/2 uur. .

Kosten: Meesteropleiding totaal per jaar € 1200,=

 

Let op: in de schoolvakanties zijn er geen lessen!            
               
Herfstvakantie 21 t/m 27 oktober 2019              
Kerstvakantie  22 december t/m 5 januari 2010            
Voorjaarsvakantie 23 februari t/m 1 maart            
Paasdagen                
Koningsdag               
Retreat: zomerperiode              
Hemelvaart                
Pinksterdagen                
Zomervakantie              
 
             
               
           
Kosten per les
€ 30,00