Nieuws

Welkom bij het laatste nieuws en alle laatste agendapunten die u niet mag missen!

Vorige pagina | Overzicht
Oudere nieuwsberichten

Nieuws van april

07/04

Volle super maan op 8 april

Morgen woensdag 8 april is er weer een volle maan. Een mooie avond om (rond 20.00 uur) te mediteren op gezondheid voor de mensheid. De genezende kracht van maan wordt duidelijk zichtbaar.
Fijne lentedag
Yogabrahmacharya

06/04

Masterclass over Universele Dharma 19 april

Schrijf je in via deze site tegen een vrijwillige bijdrage. Een buitengewoon interessant college over rode draad tussen religies en godsdiensten.

04/04

Yoga video opnamen voor kleine donatie

Lieve mensen,
Bijgaand hier de videoopnamen van de verschillende lessen. iedereen kan hier gebruik van maken. De Stichting vraagt een kleine, vrijwillige bijdrage als donatie om de kosten te dekken.

03/04

Docentenopleiding on-line op 6 april a.s.

De studenten krijgen vandaag weer een uitnodiging om deel te nemen aan on-line cessie. Ook buitenstaanders van de Raja Yoga kunnen zich daarvoor aanmelden tegen een kleine vergoeding.

03/04

tot 28 april blijft het opeleidingscentrum gesloten.

Zoals door de regering is aangegeven mogen er geen samenkomsten plaatsvonden tot 28 april a.s. Natuurlijk houdt de stichting zich aan deze noodzakelijke maatregel. We wensen iedereen veel sterkte en gezondheid toe, voor voor onze 55-plussers.

01/04

Meesteropleiding inline op 4 april a.s.

Voor de studenten op de meesteropleiding. Jullie krijgen een vergaderverzoek die je moet aanklikken om online met elkaar te komen. Dus houd je email in de gaten. Tot zaterdag.
Klaas

Nieuws van maart

24/03

Docentenopleiding on-line 24 en 30 maart

Vanavond en volgende week maandag gaan we online voor de docentenopleiding. We blijven dit doen, zolang noodzakelijk.

24/03

Masterclass on-line 19 april a.s.

Het onderwerp is Universele Dharma, een vogelvlucht door religies en godsdiensten om de rode draad (het universeel, evolutionair) karakter te ontdekken. In deze tijd een schitterend onderwerp om in te verdiepen. Het college duurt maximaal 1 1/2 uur. Kosten 50 euro van te voren betalen (zie deze site voor rekeningnr.) Een hand-out wordt van tevoren toegezonden, zodat het college makkelijk te volgen is.

24/03

Meesteropleiding on-line op 28 maart

Aan: studenten.
Op zaterdag 28 maart om 10.00 uur gaan we on-line voor de meesteropleiding. Volg de instructies van Melle.

21/03

Mindfulness 55 plus online

Lieve 55 plussers. Hoera!!! We hebben een film gemaakt van de mindfulness les. Het is een ingekorte versie van de normale les.
Download link hieronder. Kopieer de link op je eigen internet. Het duurt enkele minuten, dus wees even geduldig. De film zelf duurt 33 minuten. Succes. De oefeningen versterken ons weerstandsvermogen. Er wordt duidelijke uitleg gegeven waarvoor de oefeningen belangrijk zijn.
Klaas Stuive (Yogacharya)

17/03

Ayur Veda adviezen tegen corona

Het probleem van de corona virus is dat alle drie constitutie uit haar evenwicht kunnen zijn. Als we veel slijm ophoesten of een loopneus hebben: Kapha. Als we toch een longinfectie hebben: Pitta. Als we benauwd zijn of last van onze keel: Vata. Toch zijn er een paar adviezen om alle drie problemen aan te pakken. Zie verder.

17/03

Raja Yoga lessen op skype in de maak

Vanuit de stichting zijn we druk bezig om de Yogalessen via Youtube aan te bieden. Dat geldt voor Mindfulness 55-plussers, Hatha Yoga, Docentenopleiding, Meestersopleiding en Yogatherapie. Waarschijnlijk kunnen we maandag hiermee starten. We houden u op de hoogte.

16/03

Corono virus te lijf met Yoga

Doe de volgende oefeningen:
1. Voor het versterken van je longen: Bhastrika.
2. Voor het versterken van Agni: Kappalabati.
3. Voor bestrijding van virus (demonen): Siva Mantra. Zie verder.
Succes

13/03

Centrum een volle week gesloten

Lieve mensen,
Gelet op dringende adviezen van overheid en GGD zijn wij tot mijn grote spijt genoodzaakt alle opleidingen, cursussen, workshops, mindfulness e.d. voor de komende week te annuleren.
Ik wens jullie veel weerstand en gezondheid toe.
Klaas Stuive

10/03

Holi-feest

Op 10 maart wordt er door de hindoes het zogeheten Holi-feest georganiseerd. Dit feest is een combinatie van lentefeest, overwinning van het goede op het kwade en het nieuwe jaar. Het is het feest van eenheid, vandaar dat iedereen elkaar met allerlei kleuren gaat besmeuren. Iedereen is dan gelijk. Een mooie traditie die altijd plaatsvindt 1 dag na de volle maan begin maart. Veel plezier. Yogabrahmacharya.