Nieuws

Welkom bij het laatste nieuws en alle laatste agendapunten die u niet mag missen!

Vorige pagina | Overzicht
Oudere nieuwsberichten

Nieuws van juli

20/07

Geslaagd!!

Twee liefdevolle mensen zijn geslaagd voor hun Hatha Yoga basisdiploma. Wat een bijzonder moment in foto's vastgelegd. Om privacy reden niet openbaar. Wel in ons hart vastgelegd. Hari OM. Nu begint ons zomer reces. Dank, dank dank.

Nieuws van juni

26/06

Volle maan meditatie donderdag 28 juni 2018

Belangstellenden worden uitgenodigd om tijdens de volle maan a.s. donderdag s'avonds om 20.00 uur te mediteren op 'compassie en mededogen' naar alle mensen toe, zoals Bodhiattva Avalokitevara heeft bedoeld. tekst: Om mani padme hum.

15/06

Vakantieplanning opleidingen

De vakantie is voor alle opleidingen gepland van 21 juli t/m 27 augustus a.s.
We starten dus op maandag 27 augustus.

15/06

Vakantieplanning Mindfulness en Hatha Yoga

Vakantieplanning voor Mindfulness therapie en Mindfulness voor 55 plussers en Hatha Yoga op maandag ochtend van 14 juli t/m 19 augustus. We starten dus op maandag 20 augustus voor deze doelgroep.

03/06

zondag 3 juni Yogatherapie

Zondag 3 juni staat tijdens Yogatherapie in het teken van voedingsleer, Yogaethiek, gedragscode, kinesiologie en klankschalentherapie. We starten om 10.00 uur.

Nieuws van mei

27/05

Volle maan meditatie dinsdag 29 mei a.s.

We breken records wat de warmte betreft. Juist in die oververhitting is de volle maan meditatie van belang. Mocht je tijd en gelegenheid hebben, neem de volgende Mantra daarin mee. 'Loka Samastha'. Vind geluk in je zelf en voor iedereen. Klaas

16/05

Mantra-initiatie 19 mei a.s.

Zaterdag 19 mei a.s. 13.30 uur vindt de Mantra-initiatie plaats in Opleidingscentrum Stichting Raja Yoga Nederland in Nieuwegein. Drie mensen ontvangen hun persoonlijke Mantra van Klaas Stuive (Yogabrahmacarya).

11/05

In de boeien van de tijd

Dit artikel van Klaas Stuive stond in Yogakrant Lente-editie.

11/05

Betekenis woord SUTRA

Een sutra is een draad, een weefdraad (scheringdraad). Een scheringdraad heeft een inslagdraad nodig, want anders wordt het geen tapijt. De sutra is een korte of langere prozazin (statement/schering) waar de guru zijn commentaar op geeft (inslag), zodat het een geheel (tapijt) wordt voor de leerlingen. Een sutra zonder commentaar heeft dus eigenlijk geen waarde. Een sutra is proza en geen bepaalde versvorm. In later tijd worden ook korte anekdotes (m.n. korte verhaaltjes over de Buddha bijvoorbeeld) wel in hun geheel een sutra genoemd. Maar dat is een latere ontwikkeling.
Aldus dr. Maaike Mulder, onze sanskrietlerares.

10/05

Lente HAIKUS

Haiku's zijn korte Japanse gedichten die vooral de natuur tot haar onderwerp heeft. Het een een gedicht van 5-7-5 lettergrepen, vaak met een onverwacht moment. De kracht is invoelingsvermogen. Als je het leest komt hetzelfde gevoel boven. Veel plezier! Klaas

02/05

SYN-congres zaterdag 23 juni

Op zaterdag 23 juni a.s. organiseert SYN een congresmiddag, start 13.30 uur. Er wordt een lezing gehouden over Mandukya Upanisas door grootmeester Klaas Stuive en praktische workshop over Restorative Yoga door Yogameester Lion Elverding. Zie de WWW.SYN-Org.nl

Nieuws van april

28/04

Volle maanmeditatie zondag 29 april 2018

Hari OM en namaste A.s. zondag is er weer volle maan. Een mooie gelegenheid s'avonds om 20.00 uur op vrede in de wereld te mediteren. Klaas Stuive

05/04

Essentie klassieke Yoga

Een lezing van Klaas Stuive. Je kunt deze vinden in de Bibliografie onder lezingen.

Nieuws van maart

28/03

SYN-dag met Swami Ma Tri

Op zaterdag 28 april vanaf 13.00 uur organiseert Samenwerkende Yoga Docenten Nedeland (en Benelux) een landelijke contactdag. Om 13.30 uur geeft Swami MaTri een lezing over Klassieke Yoga en Bewust ZIJN. Laat even weten of je komt!
Entree voor SYN-leden 15.00 euro en voor niet leden- 17.50 euro.

11/03

Terug uit India

In de twee weken in India in Ashram van Swami Ritavan weer inspiratie opgedaan. Dit jaar was het offerritueel het grote thema. Daarnaast heb ik de Upanishas kunnen behandelen en de Yoga-sutra's t/m hoofdstuk 3 van commentaar kunnen voorzien. De nieuwe versie hoop ik voor de zomer uit te kunnen geven, naast de 10 Upanishads. Heerlijk om weer thuis te zijn. All is well that ends well. Namaste en Hari OM Klaas Stuive.