Nieuws

Welkom bij het laatste nieuws en alle laatste agendapunten die u niet mag missen!

Vorige pagina | Overzicht
Oudere nieuwsberichten

Nieuws van september

25/09

SYN congres zondag 30 september

Kom naar het SYNcongres op zondag 30 september a.s. start 10.00 uur met lezing van Klaas Stuive over Mandukya Upanishad en om 13.30 uur een lezing van swami Ma tri. Tussendoor allerlei demonstraties. Voor leden en niet-leden.

23/09

Volle Maan Meditatie 24 september a.s.

Maandag 24 september is er een volle maan. Over de hele wereld wordt er gemediteerd rond 20.00 uur op vrede in de wereld. Mediteer op het woord Shanti, Shanti, Shanti (vrede, vrede, vrede). Klaas Stuive

13/09

Kaartje Dalai Lama en retour ticket NS

Door ziekte is er een kaartje over voor de dalai Lama op 16 september in Ahoy Rotterdam. Ook een retour ticket voor trein Utrecht-Rotterdam. Voor de helft van de prijs. Bel 06-46758949

Nieuws van augustus

22/08

Congresdag SYN zondag 30 september a.s. aanvang 10.00 uur

Op zondag 30 september organiseert SYN een Congresdag van 9.30 tot 17.30 uur in Nieuwegein. Het programma is inmiddels bekend en het belooft een inspirerende dag te worden!

18/08

Sri Guru Gita nu in Nederlands

Dit fantastisch werk heeft Klaas Stuive in zijn zomerreces vertaald en toegelicht. Het is ultieme vorm om inhoud te geven aan Bhakti Yoga. Het gaat een plaats krijgen in de masteropleiding. Men kan dit werk voor € 15,00 bestellen, dan wordt het digitaal toegestuurd.

12/08

Bericht van Swami Ritavan aan Klaas Stuive

Van: Ritavan Bharati <swamiritavan@gmail.com>
Verzonden: Friday, July 20, 2018 9:37:17 AM
Aan: Klaas Stuive
Onderwerp: Recognizing your wonderful contributions to the Yoga Tradition

Dear Klaas,
Dearest Brother,
Om;

Wonderful to hear from you and to see the vast contributions you continue to make for the benefit of devoted students on the path of spirituality. Yes, we share the common bond and purpose. Thank you for sharing; and I look forward to hosting you and your group again next time.

With all affection and blessings,
swami ritaavan

Nieuws van juli

27/07

Volle Maan 27 juli a.s.

Het is ook een bijzonder bloedrode maan. Als je kans ziet om s'avonds te mediteren dan wordt je van harte uitgenodigd. Gebruik de Mantra Om Shanti, shanti, shanti. Namasté Klaas

20/07

Geslaagd!!

Twee liefdevolle mensen zijn geslaagd voor hun Hatha Yoga basisdiploma. Wat een bijzonder moment in foto's vastgelegd. Om privacy reden niet openbaar. Wel in ons hart vastgelegd. Hari OM. Nu begint ons zomer reces. Dank, dank dank.

Nieuws van juni

15/06

Vakantieplanning opleidingen

De vakantie is voor alle opleidingen gepland van 21 juli t/m 27 augustus a.s. We starten dus op maandag 27 augustus.

De Hatha Yoga maandag en Mindfullnes 55 plus starten vanaf 20 augustus a.s.

15/06

Vakantieplanning Mindfulness en Hatha Yoga

Vakantieplanning voor Mindfulness therapie en Mindfulness voor 55 plussers en Hatha Yoga op maandag ochtend van 14 juli t/m 19 augustus. We starten dus op maandag 20 augustus voor deze doelgroep.

03/06

zondag 3 juni Yogatherapie

Zondag 3 juni staat tijdens Yogatherapie in het teken van voedingsleer, Yogaethiek, gedragscode, kinesiologie en klankschalentherapie. We starten om 10.00 uur.

Nieuws van mei

27/05

Volle maan meditatie dinsdag 29 mei a.s.

We breken records wat de warmte betreft. Juist in die oververhitting is de volle maan meditatie van belang. Mocht je tijd en gelegenheid hebben, neem de volgende Mantra daarin mee. 'Loka Samastha'. Vind geluk in je zelf en voor iedereen. Klaas

16/05

Mantra-initiatie 19 mei a.s.

Zaterdag 19 mei a.s. 13.30 uur vindt de Mantra-initiatie plaats in Opleidingscentrum Stichting Raja Yoga Nederland in Nieuwegein. Drie mensen ontvangen hun persoonlijke Mantra van Klaas Stuive (Yogabrahmacarya).

11/05

In de boeien van de tijd

Dit artikel van Klaas Stuive stond in Yogakrant Lente-editie.

11/05

Betekenis woord SUTRA

Een sutra is een draad, een weefdraad (scheringdraad). Een scheringdraad heeft een inslagdraad nodig, want anders wordt het geen tapijt. De sutra is een korte of langere prozazin (statement/schering) waar de guru zijn commentaar op geeft (inslag), zodat het een geheel (tapijt) wordt voor de leerlingen. Een sutra zonder commentaar heeft dus eigenlijk geen waarde. Een sutra is proza en geen bepaalde versvorm. In later tijd worden ook korte anekdotes (m.n. korte verhaaltjes over de Buddha bijvoorbeeld) wel in hun geheel een sutra genoemd. Maar dat is een latere ontwikkeling.
Aldus dr. Maaike Mulder, onze sanskrietlerares.