Nieuws

Welkom bij het laatste nieuws en alle laatste agendapunten die u niet mag missen!

Vorige pagina | Overzicht
Oudere nieuwsberichten

Nieuws van september

27/09

Mantra initiatie afgerond

De Mantra initiatie heeft plaatsgevonden in prachtige Yogastudio Raja Yoga Almere van Lion Elverding, voorzitter SYN. 7 mensen ontvingen na een inleiding, instructie en een aantal Yajna rituelen hun eigen persoonlijke Mantra. Deze gebeurtenis stond onder leiding van Pandit Sri Yogabrahmacarya (Klaas Stuive).

24/09

Twee ONLINE lezingen congres SYN 26 sept.

SYN-congres organiseert op 26 september om 10.00 uur en 13.00 uur twee lezingen respectievelijk door Aafke de Geus over 'Het geheim van Mudra's"en door Klaas Stuive over 'De kracht van de Stilte'. Opgeven via: voorzitter@syn-org.nl. Deze stuurt factuur op van € 20,00, na betaling ontvang u op 23 september een Zoom-link voor beide lezingen.

14/09

Mantra initiatie op zondag 27 september 2020

Zondag 27 september a.s. vindt er 11.00 uur een Mantra-initatie plaats van 9 mensen in de studio van Lion Elverding,Raja Yoga Almere (Wollegrasweg 33). De plechtigheid duurt tot uiterlijk 13.30 uur. De initiatie wordt uitgevoerd door Pandit Sri Yogabrahmacarya, Klaas Stuive MCM, vertegenwoordiger Himalayatraditie.

02/09

2 september volle maan

De volle maan van 2 september 2020 staat in het teken Vissen en daar recht tegenover staat de Zon in Maagd. Wanneer twee hemellichamen tegenover elkaar staan, kan dit voor spanningen zorgen. Belangrijk dus om extra aandacht te besteden aan meditatie op de Mantra OM BHUR BHUVA SVAHA TAT SAVITUR VARENYAM BHARGO DEVASYA DHIMAHI DHIYO YO NAHA PRACHODAYAT. Veel succes. Pandit Yogabrahmacarya.

Nieuws van augustus

31/08

Kinesiologie en Klankschalentherapie

Gisteren (30 augustus) zijn we gestart voor het nieuwe semester met Toegepaste Kinesiologie (Touch for Health) en Klankschalentherapie. s'óchtends hebben geoefend met de spiertesten en s'middags heeft Ben Noorloos (Ben Onderweg) een inspirerend betoog gehouden over de therapeutische kant van klankschalen. Daarna hebben we van hem een klankschalenconcert mogen ontvangen. Heerlijk. Voor meer informatie: www.benonderweg.nl.

13/08

Hari OM, Chandogya Upanishad is in het Nederlands vertaald

Na vele uren van werk heeft Klaas Stuive de Chandogya in het Nederlands vertaald. Het is de twaalfde Upanishad die in het Nederlands van zijn hand zijn verschenen. Een samenvatting van de hoofdstukken vinden jullie op deze site.

13/08

Klaas Stuive ontvangt titel van Pandit.

Hari AUM, Klaas Stuive heeft de titel ontvangen van van Pandit op initiatie van zijn Sat-Goeroe, vanwege zijn vele studies van Upanishads en de andere uitwerkingen van Indiase literatuur over Yogawetenschap. Verder geeft hij al 40 jaar, als Yogacarya (meester), Yogaopleidingen in studies van Vidya-Brahma. In 2005 ontving hij van IYF de titel van Yogacarya voor zijn bijdrage aan de Raja Yoga. Om Shanti, shanti, shanti. Zijn naam is: Pandit Sri Brahmayogacarya.

06/08

Hoera, we hebben nieuwe aanmeldingen

De On-Line opleidingen slaan prima aan voor de docenten en meestersopleiding. De studenten komen uit België en verre delen van Nederland, zoals Zeeland en Noord-Holland. Hun motief: afronden van opleidingen die bij andere Yoga-instituten gestopt zijn. Het gemak van niet meer zo ver hoeven te reizen. Persoonlijke contactdagen.

03/08

Volle maan 3 augustus 2020

Maandag 3 augustus is er weer volle maan. Rond acht uur in de avond mediteren mensen op de hele wereld op welzijn van de mensheid. De volle maan staat in het astrologisch teken van de Waterman (eigenzinnig volgen van unieke eigen pad) en de Leeuw (volgens van traditionele conventies). OM Shanti, shanti, shanti. Sri Yogabrahmacarya.

Nieuws van juli

20/07

Academie Raja Yoga Nederland ON-LINE lessen

Academie Raja Yoga Nederland is gestart op persoonlijk initiatief van Grootmeester Klaas Stuive nu de Stichting Raja Yoga om moverende reden is opgegeven. Via zijn persoonlijke Yoga-kennis van 40 jaar vindt er gelukkig (onder een andere juridische titel) continuïteit voor de studenten plaats. Alle studenten zijn op de hoogte gesteld van deze verandering en hebben zich opnieuw ingeschreven voor de Academie.

04/07

Volle maan meditatie op 5 juli a.s.

Op zondag 5 juli a.s. is het weer volle maan. Een mooi moment om rond 20.00 uur te mediteren voor welzijn van de mensheid. De Mantra is: loka samastha sukhino bhavantu. Veel succes: Yogabrahmacarya.

01/07

Syn-congresdag 26 september

SYN Congresdag 26 sept 2020. On-line
Er zullen 2 lezingen gehouden worden en in de pauze is er gelegenheid om bij te praten.
10.00 uur Aafke de Geus-Zijp: Het geheim van de Mudra's
13.00 uur Klaas Stuive: De kracht van de Stilte

Opgeven via: voorzitter@syn-org.nl

Ik stuur jullie dan een factuur toe van € 20,00; na het betalen van deze factuur, ontvang je 23 sept een zoom-link van ons, zodat je aanwezig kan zijn op ons congres.

Met vriendelijke groeten,
Aafke de Geus-Zijp
Klaas Stuive

01/07

SYN-retraite 19 februari tot 21 februari 2021

De retraite vindt plaats van vrijdagmiddag 19 februari tot zondagmiddag 21 februari 2021.
Een retraite is een afzondering voor spiritueel zelfonderzoek en geestelijke oefening. We hebben daarvoor een geschikte ruimte en omgeving gevonden in een voormalig klooster De Beukenhof te Biezenmortel (noord Brabant). SYN biedt deelnemers daar de gelegenheid om in een groep gedurende een aantal dagen intensief te mediteren, yogakennis uit te wisselen en gezamenlijk oefeningen te doen. De retraite staat onder begeleiding van Yogabrahmacarya Klaas Stuive MCM en Lion Elverding. Samen met Yogesvaracarya Aafke de Geus-Zijp en Anne Stuive biedt SYN de deelnemers een interessant programma aan. Zo hebben we in het programma ruimte ingebouwd voor Raja Yoga, Hatha Yoga, Restorative Yoga en lezingen, maar ook voor een wandeling in de prachtige tuin van het klooster. Een uitgewerkt programma zal nog volgen.Schrijf je nu alvast in
De kosten zijn € 275,00 (all-inclusief)Voor een eenpersoonskamer wordt een extra bedrag in rekening gebracht van € 35,00. We vragen bij inschrijving voorshands een aanbetaling van €100,00. Ook niet leden zijn van harte welkom.
opgeven via voorzitter@syn-org.nl.

01/07

On-line lessen volgen?

On-line lessen volgen?
Alle opleidingen worden nu on-line gegeven . De opleidingen worden gegeven door grootmeester Klaas Stuive MCM
Geef je nu op k.stuive@hotmail.com.
www.raja-yoga.nl

Nieuws van juni

03/06

5 juni volle maan meditatie

Vrijdag 5 juni hebben we weer een volle maan meditatie. Als je wilt kun je rond 20.00 uur in meditatie je aansluiten op een hoger bewustzijnsniveau en neem dan de volgende mantra in je gedachte: 'loka samasta sukhino bhaventu'.
Deze meditatie is dan ook een contra-kracht tegen geweld en discriminatie. Het betekent: 'moge alle wezens op aarde vrede vinden'. Veel succes.
Yogabrahmacarya.