Nieuws

Welkom bij het laatste nieuws en alle laatste agendapunten die u niet mag missen!

Vorige pagina | Overzicht
Oudere nieuwsberichten

Nieuws van januari

12/01

Uitnodiging SYN-retraite 22 februari a.s.

Op zaterdag 22 februari organiseert SYN in samenwerking met onze stichting een retraite van 09.00-16.00 uur onder de titel in Kracht van de Stilte. Plaats: Schouwstede 1 D in Nieuwegein. Beperkt parkeerplaats aanwezig. Opgave via de SYN-site. Toegang 25 euro, inclusief lunch.

09/01

10 januari volle maan

Vrijdag a.s. de eerste volle maan in 2020. Weer tijd om met elkaar in de hele wereld te mediteren op vrede en welzijn van de mensheid op aarde. Het advies is om 20.00 uur minimaal een half uur te mediteren op dit thema. Veel succes Yogabrahmacarya.

04/01

Maandag start opleidingen en cursussen

Maandag a.s. starten alle opleiding en cursussen weer. We hopen iedereen weer gezond en wel te ontmoeten.

Nieuws van december

20/12

Fijne feestdagen en Gelukkig/Gezond Nieuwjaar

De Stichting wensen al onze studenten, volgers, vrienden en naasten, fijne en gezellige feestdagen toe. Voor het nieuwe jaar wensen wij iedereen een gelukkig en gezond 2020 toe.
De Stichting heeft reces van 22 december t/m 5 januari 2020.
Klaas Stuive

20/12

Kerstreces 22 december t/m 5 januari 2020

De Stichting heeft reces van 2 december t/m 5 januari 2020. U gewoon kunt blijven mailen.

11/12

Volle Maan op 12 december a.s.

Morgen, donderdag 12 december, is er weer volle maan. Een mooi moment om s'avond een uur (of minder) te mediteren op geluk voor alle wezens op aarde (Om Loka, Namasta Sukhino Bhaventu). Yogabrahmacarya.

10/12

Workshop Helende Yoga

De Stichting start bij voldoende aanmeldingen een nieuwe cursus Helende Yoga. Het is een praktisch gerichte workshop waarbij het gebruik van diverse hulpmiddelen wordt gebruikt ter ondersteuning van Yoga met een nadruk op het helen van klachten. De cursus vindt plaats op donderdagmiddag van 13.30-16.30 en omvat 4 lessen. Schrijf je nu in. Het betreft een aanvullende workshop en docentendiploma of vergelijkbaar is noodzakelijk om deze workshop te kunnen volgen.

10/12

Gedragscode SYN en Stichting

De Stichting onderschrijft de gedragscode van SYN (Benelux) welke is vastgesteld oktober 2012 te Nieuwegein en zal daar naar handelen. Deze code regelt verantwoordelijkheid, anti-discriminatie, vertrouwelijkheid, contracten, lesgelden, grenzen, competenties en geschillencommissie.

Nieuws van november

14/11

Diploma Basisopleiding Hatha Yoga

Vrijdag studeert een jonge man af voor de basisopleiding Hatha Yoga. Deze opleiding heeft een duur van 200 uur (inclusief huiswerk) en is erkend door SYN en IYF. Van harte Gefeliciteerd Casper!

10/11

12 november volle maanmeditatie

Lokas samastas sukhino bhavantu :
"Moge de hele wereld vrede en harmonie verkrijgen." Deze Mantra kun je weer gebruiken voor de volle maan meditatie. Ygabrahmacarya,

09/11

Nieuw Brihadaranyaka Upanishad

Grootmeester Klaas Stuive heeft de Brihadaranyaka Upanishad uit het Sanskriet vertaald in het Nederland en van zijn commentaar voorzien. Deze Upanishad wordt door Sri Sankaracharya (800 v.Chr) gezien als oudste en beste van de verzamelde Upanishads. De Upanishad bevat talloze dialogen tussen Yajnavalkya en de koning Janaka, Brahmanen en Maitreya zijn vrouw over de essentie van universele Yogawetenschap. Deze uitgave is in drukvorm verschenen en kost 20 euro en kan via deze site besteld worden.

Nieuws van oktober

29/10

Stiltedag

Op zaterdag 22 februari organiseren SYN en Stichting Raja Yoga Nederland een Stiltedag van 09.00-16.00 uur. De dag vindt plaats in Nieuwegein, Opleidingscentrum van de Stichting, Schouwstede 1 D. De kosten bedragen 25 euro, inclusief Lunch en drinken. Inschrijving via SYN of via deze site. Graag vooraf entree overmaken.

29/10

Stiltedag SYN 22 februari in Nieuwegein

Op zaterdag 22 februari 2020 organiseert SYN in samenwerking met Stichting Raja Yoga Nederland een stiltedag. Deze dag wordt gehouden in het opleidingscentrum van de Stichting (Schouwstede 1 D in Nieuwegein). We starten om 09.00 uur en eindigen de dag om 16.00 uur. De kosten zijn 25 euro, inclusief lunch en drinken. Inschrijving via SYN of via de Stichting. Het liefst entree vooruit betalen.

19/10

Divali, het lichtfeest

Het ontstaan van Divali, het lichtfeest

Een Indiaas van Divali is het feest van het licht in India. Het woord is afgeleid van het Sanskriet:'dipavali',dat betekent:'licht op een rijtje'. De lichtjes worden aangestoken door het hele huis, nadat het is schoongemaakt. Het feest is bedoeld symbolisch als overwinning op de duisternis het kwade. Er worden heerlijke zoete dingen gegeten.

17/10

SYN eendagse retreat op 22 februari 2010

SYN organiseert samen met Stichting Raja Yoga Nederland op zaterdag 22 februari een eendaagse retreat in Nieuwegein, Schouwstede 1 D. Belangstellenden kunnen zich nu al opgeven. Kosten 25 euro en programma volgt nog.