Berichten

Welkom bij het laatste nieuws en alle laatste agendapunten die u niet mag missen!

Vorige pagina | Overzicht

Bestaat toeval?

Toegevoegd op 30-11-1999

Soms gebeuren er dingen in je leven en dan zeg je: 'dat kan geen toeval geweest zijn?'Het is voor ons moeilijk voor te stellen dat hulp ook komt van hogerhand... of komt het dat we qua bewustzijn een onderdeel zijn van een groter geheel. Het onderstaande verhaal dat echt gebeurd is, gaat hierover.

Bestaat toeval?

Een jong gezin met een tweeling van 6 en een jongetje van 3 was op een vooravond in huis aan het spelen. De moeder was boven met de was bezig. Plotseling hoorde de moeder één van haar dochtertjes onder aan de trap roepen: ‘Mama er is iets met Lyon, hij doet zo raar’. De moeder ging onmiddellijk naar beneden om te kijken wat er aan de hand was. Zij had direct door dat haar zoontje een snoepje had ingeslikt, een gombal, die in zijn keel was geschoten en vastzat in zijn keel. Hij maakte angstige gorgelende geluiden. Zij handelde zonder er bij na te denken. Ze hield hem om zijn kop om te proberen het snoepje uit de keel te laten schieten. Dat lukte niet. Ze probeerde met een vinger het snoepje uit zijn keel te peuteren. Ook dat lukte niet. Toen raakte ze in paniek. In haar wanhoop riep ze haar overleden moeder aan: ‘Mama help, hij gaat dood!’.

Ze pakte haar zoontje op en liep de straat op in de richting het huis van haar tante. Inmiddels had haar man 112 om hulp gebeld. Voor het huis van haar tante legde ze haar zoontje op de grond en schreeuwde om hulp. Op dat moment kwam haar vriendin aanlopen, die huisarts is. De arts had professioneel overzicht en pakte het jongetje op. Ze sprak hem rustig toe en zei tegen hem: ‘wil je weer naar je moeder toe?’. Hij strekte zijn handen uit naar zijn moeder en op dat moment schoot het snoepje met veel slijm en bloed zijn keel uit. De meldkamer van 112 werd door haar geïnformeerd en de ambulance hoefde niet meer te komen. Na afloop vroeg de moeder aan haar vriendin: ‘Hoe kwam het zo dat je in de buurt was?’. ‘Ja’, zei haar vriendin, ‘dat is eigenlijk heel vreemd. Ik was eten aan het koken en miste een uitje in de sla. Normaal gesproken zou ik dat zo laten, maar nu ging ik naar het huis van mijn moeder om een ui bij haar te halen. Het was puur toeval dat ik op dit tijdstip hier langs ben gekomen’. Onmiddellijk zei de moeder: ‘mijn overleden moeder heeft mijn zoon beschermd en je geroepen!’. Dankbaar keken ze naar de hemel en sloegen een kruisje.