Berichten

Welkom bij het laatste nieuws en alle laatste agendapunten die u niet mag missen!

Vorige pagina | Overzicht

Mantra initiatie, zondag 7 april 2013

Toegevoegd op 07-04-2013

Het klinkt zwaar, maar het is slechts een mooie ondersteuning in de meditatieve verbinding met je ware Zelf. En de Stichting wil daar open en transparant in zijn. Deze initiatie schept geen enkele verplichting, maar is slechts een toekenning van de oprechte wens van een Yogabeoefenaar om een te worden met het hogere in zich zelf.

Mantra-initiatie is een oeroud ritueel dat nieuw leven is ingeblazen. Het verbind je met je energie lichaam en je zielekracht. Maar, we mogen daar niet lichtvaardig mee omgaan. Het is beslist geen moderne hype. Het vergt een zorgvuldige voorbereiding en motivatie van de beoefenaar in de klassieke Yoga. De meester in Yoga (Yogachariya) – samen met de Pandit (Hindoepriester) - hebben de morele verantwoordelijkheid om in te voelen of de Yogabeoefenaar ook geschikt is om deze energetische klankkleur te ontvangen voor zijn of haar verdere ontwikkeling.

De uiteindelijke toekenning vindt plaats in een mooi en devotioneel proces. Dit in aanwezigheid van een Pandit die de zeer oude rituelen (vaak een vuuroffer) uitvoert voor dat de persoonlijke Mantra wordt aangereikt. Deze Mantra is een persoonlijk geschenk van de Yogi’s die ons zijn voorgegaan. Dat klinkt zwaar, maar is eerlijk en zuiver bedoeld. Je kunt deze Mantra als voertuig gebruiken bij (devotionele) meditatie om los te komen van al je belemmeringen die je jezelf - Karmisch gesproken - hebt toegeëigend zodat je met minder problemen je levensweg kunt volgen.

Op zondag 7 april 2013 zullen we een Mantra-initiatie Satsang houden met de aanvragers. Er hebben zich al vier mensen aangemeld. Zij gaan zich daartoe een maand voorbereiden. Zij mogen familieleden, vrienden, e.a dierbaren op die dag meenemen om getuigen te zijn van dit oeroude Yogaritueel.

We vangen aan om 15:00 uur in het Yoga Centrum van Stichting Raja Yoga Nederland, Schouwstede 1 d in Nieuwegein. Er is een meditatie en daarna gaat de Pandit (Ajata Stam) haar rituelen uitvoeren. De Pandit zal daarna in samenspraak met de Yogachariya (Klaas Stuive) de persoonlijke Mantra beschikbaar stellen aan de leerling, gefluisterd in het rechter oor. Deze leerling trekt zich daarna terug en - met behulp van een gewijde Mala - zal hij of zij daarna deze toegekende Mantra 108 keer voor zichzelf herhalen. Na afloop vindt opnieuw een meditatie plaats en worden Mantra’s gezongen. Spiritueel gesterkt vervolgt iedereen weer zijn of haar levensweg.

Om shanti, shanti, shanti

Namaste

Yogabrahmachariya